Home made életünk

Saláta tízóraira, vagy akár munkába? Miért ne!

Szerintem nekem vannak a legfuribb gyerekeim a környéken. Suli után amikor behuppannak az autó hátsó ülésére, mindig megpróbáljuk megmenteni a világot, beszélgetünk suliról, ebédről, barátokról, vicces sztorikról, barkóbázunk, vagy épp magasröptű vitákat folytatunk arról, hogy az atom bomba, vagy a hidrogénbomba erősebb e, vagy mi is az a hulló csillag, hogy van e arany a… Tovább »

Tejszínes gombás gnocchi házilag /home made gnocchi

Az úgy volt, hogy tegnap River Cottage-ban tegnap gnocchi főt én meg jól megkívántam 😀 Nem nem várok babát, nálam a kívánósság születési rendellenesség 😛 Így ma bevásároltam és nekiestem a tőlem megszokott stílusban. Ez tipikusan felvágós kaja, ha társasában előadod tört olaszsággal, hogy mi lesz a vacsi és hogy nem ám boltban vett vackot… Tovább »

Kövön sült pizza kolesz(olcsó) verzió

Már nagyon régóta szeretnék pizzasütő követ, de eddig  elmaradt… viszont tegnapelőtt láttam a tévében, hogy ha egy tiszta járólapot teszünk a sütőben azzal is elérhetjük ezt az élményt, hát gyorsan fel is túrtam a pincét apunál, hogy találjak egy nagy lapot, szépen megtakarítottam, beraktam a sütőbe és neki is láttam dagasztani a tésztát.  pizza alaptészta:1kg… Tovább »

Egy szörnyű nap home made pizzája

Ismeritek azokat a napokat amikor rohantok egyik helyről a másikra, nyűgösek, fáradtak vagytok és semmi sem jön össze?  Ez egy tipikus olyan nap, bár mondhatnám azt is, hogy olyan hét. A harmadik nadrág sem jó reggel, három gyerek ordít egyszerre, hogy az ő dolga a legfontosabb,  rohanva érjük el a buszt, hosszú nap a melóban,… Tovább »

Stílusosan “homemade” Pita avagy gyros házilag :)

Egy angol nyelvű oldalon találtam a receptet, és szerelem volt első látásra, egyrészt, mert imádjuk a gyrost, másrészt pedig, mert mostanában több féle bolti pitával is befürödtünk. Viszont ez olyan finom és kiadós, hogy soha többet nem veszek és igazán nem nagy ördöngösség megcsinálni. És mivel jó páran kérték a baráti körből a receptet, így… Tovább »

Napsütés, táncolj az autóban és túrókrémes-sonkás csiga avagy egy átlagos hétfő :)

Először is imádom a napsütést, és amit még ennél is jobban szeretek vezetni napsütésben. Hozzá kell tennem, hogy öreg autónk van és nem működik benne a klíma, így le kell tekerni az ablakot fel kell tekerni a hangerőt (persze csak ésszel) és élvezni az életet. Ma reggel útnak indultak a cseppecskéim az első “ottalvós” táborukba,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!