Véééééééégre süt a nap, már annyira vártam, el se hiszitek. Januári gyerek vagyok, így azt hinné az ember, hogy bírom a hideget és télen érzem elememben magam, de sajnos nem így van. Engem a napsütés éltet /meg a nyári esők :)/és ilyenkor másra se vágyom, mint hogy elnyúlhassak egy padon és szívjam magamba a sok “D-vitamint”. Ilyenkor fogod az ebéded és kiülsz a munkahely elé /ha van lehetőséged/ vagy a kertbe és élvezed az életet, azt a csöppnyi nyugalmat, ami végre a tiéd. Én vendéglátásban dolgozom, folyamatosan emberek között és otthon is 4 örökmozgó vár, így ezek a percek kapcsolnak ki kicsit 🙂 A kilátás nem a legszebb, de a célnak tökéletesen megfelelő:
És hogy ne hagyjalak titeket recept nélkül, íme az egyik kedvenc receptem. Az eredetéről annyit, hogy nem volt otthon már kenyér, a boltok zárva voltak és a család szendvicsért könyörgött, de meggyőztem őket, hogy próbáljuk ki ezt és bejött. Szóljatok rám, hogy ne húzzam tovább az időt, hanem írjam végre a receptet mert el blablázok én itt napestig 😀 Szóval a recept:
Tortilla házilag:
Ezt összekevertem, simára gyúrtam és 20 percet pihentetem, majd kerek tortillákat nyújtok belőle és forró palacsintasütőben megsütöm őket. Én most a csirkés baconös változatot csináltam, ehhez megsütöttem 4 sózott, borsozott, zöld fűszerrel megszórt csirkemell filét grillen, felcsíkoztam őket. Megsütöttem 6 szelet bacont, azt is felvágtam. A tortillákat kiterítettem, tettem rá salátát, paradicsomot, a csirkemellet, a bacont, meglocsoltam majonézzel és alufóliába tekerve vittem magammal ebédre.