Én a tálas mixeremben kezdtem el csinálni dagasztó szárral. Először is öntsünk bele 1 1/4 bögre meleg vízet, abba szórjunk bele 1 csomag instant élesztőt. 1 1/2 bögre lisztet (nekem nesquikes van, szerintem normál teás bögreméret) és 1 teáskanál sót, ezt keverjük el.
Majd bögrénként adjunk hozzá még 2 bögre lisztet. ( a második bögrénél már kézzel dagasztottam) Én aldis finomlisztet használtam, abból ennyi kell, de ha másfajtát használsz az utolsót ne öntsd bele egyszerre, hanem apránként. akkor jó ha elválik a táltól a tészta. Gyúrd simára, takard le és tedd 20 percre meleg helyre.
Az enyém a teraszon melegedett ma, hisz ott volt a legmegfelelőbb a környezet 🙂
Miután letelt a szaunaideje, behoztam és elkezdtem a nagykönyv szerint 6 felé vágni, de az első 2 pitám óriási lett, így végül kisebbekre vágtam és 8 pitám lett. de ha nem nagy étkű a társaság akiknek készíted, akkor vághatod 10 felé is.
A szeletekből kis golyókat gyúrtam és azokat fél cm vastag “körökre” nyújtottam. Nem vagyok túl jó kör gyártásban, de senki sem reklamált miatta 🙂 Nem mertek 😀
Miután kész lettek letakartam őket a deszkán és magukra hagytam őket 40 percre 🙂 20 percnél bekapcsoltam sütőt 250fokra és beletettem egy lapos tepsit is melegedni.
Amire megpihentek a pitácskák megmelegedett a sütő is. Sütőpapírt tettem a már Forró!!!!!!! tepsire és kettesével bedobáltam a pitákat megsülni.
Arra figyelj, hogy óvatosan vedd fel őket a nyújtótábláról és az a része kerül alulra, ami a táblán felül volt, mert így fognak szép nagyra nőni.
Hidd el sokkal hosszabb volt leírni, mint elkészíteni, a pihenés alatt meg csinálhatod a dolgod.
Ilyen lesz a belsejük:
Ha világosbarna foltok jelennek meg rajtuk, akkor vannak készen. Vedd ki és takard le őket. Amiket nem takartam be azok kemények lettek.
Amíg hűlnék a pitáid, vágd fel a zöldségeket én szoktam bele tenni paradicsomot, paprikát, uborkát, salátát, hagymát, te használj azt amit szeretsz.
Kockázd fel a csirkemellet, szórd meg görög fűszerkeverékkel és pirítsd meg, de használhatsz sonkát, sült bacont vagy esetleg rántott sajtot is bele, ha nem szeretnétek a csirkemellet.
Öntetként én aldis majonézes-hagymás salátaöntetet használtam, de mehet bele majonéz, tzatziki, tartár, ezer sziget öntet vagy bármi ami neked jólesik. A változatok sora kimeríthetetlen 🙂
Nálunk hatalmas sikert aratott, remélem nektek is bejön majd 🙂
Ui: nyugodtan tetszikelheted és megoszthatod, nem fogok megsértődni 😛 😉
További kellemes estét nektek!!!
Ancika