Campus fesztivál és áfonyás croissant felfújt :)

Remélem volt akinek feltűnt, hogy eltűntem kicsit 🙂 Fesztiválozni voltunk, méghozzá Debrecenben a Campuson. Én a Hegyalján szocializálódtam, így feltűnt ugyan, hogy nem ugyanaz a légkör, picit visszafogottabb, viszont a koncertek kárpótoltak eme apró hibájáért 🙂

Nagyon jó volt ez a pici pihenő, de most már vissza kell állni a régi kerékvágásba, így most hoztam is nektek egy receptet 🙂 Múlthéten olyan gyönyörű áfonyát kaptam a nyíregyházi piacon, hogy rögtön be is táraztam egy nagy dobozzal, és mivel ma egy kis nasira vágytam elkészítettem egy régi jól bevált receptet:

Hozzávalók

     3 nagy croissant, felvágva

     1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya

     1 csomag (8 oz.) Krémsajt

     2/3 csésze cukor

     2 tojás

     1 teáskanál vanília

     1 csésze tej

utasítás

     Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

     Helyezze croissant darabokat egy tepsibe. Meghintjük áfonyával.

     Felverjük habverővel a  krémsajtot, majd hozzá adjuk a cukrot, a tojást és  a vaníliát.Fokozatosan adjunk hozzá tejet. Öntsük egyenletesen a croissant darabokra. Hagyjuk állni 20 percig.

     Süssük 180 C °  35-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.Takarja le fóliával az utolsó 10 percben, ha túlságosan megpirult.

     Tálaljuk melegen porcukorral meghintve. Vagy öntsük le vanília sodóval.

Be kell, hogy valljam, én a vanília sodósra esküszök de ti bátran próbáljátok ki mindkét változatát 🙂

Remélem kedveteket lelitek majd a receptben, legyen szép estétek!! 

Ancika

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »