Egy szörnyű nap home made pizzája

Ismeritek azokat a napokat amikor rohantok egyik helyről a másikra, nyűgösek, fáradtak vagytok és semmi sem jön össze? 

Ez egy tipikus olyan nap, bár mondhatnám azt is, hogy olyan hét. A harmadik nadrág sem jó reggel, három gyerek ordít egyszerre, hogy az ő dolga a legfontosabb,  rohanva érjük el a buszt, hosszú nap a melóban, majd felvesszük a kicsit az oviban a nagyot a suliban, híreket hallgatva, mert kérem itt azért helyzet van a határoknál, és egyébként is, ma esik ez eső, szomorú az idő, és olyan nyomott az egész világ, és ma semmi se úgy ment mint ahogy kellett volna …

És ebben a pillanatban a piros lámpánál érzed ahogy beléd jön a mögötted jövő autó…..

Egy hetes az autóm, azaz sok éves, de nálam csak egy hetes, úgy szálltam ki, hogy kész itt a 4 sávos közepén térdre rogyok és sírógörcsöt kapok, mert ilyen már tényleg nincs…

És ekkor kiszáll a másik autós és közli, hogy nyugiiii nem lett semmi baja az autódnak, majd behunyt szemmel kérdezi, hogy az enyém?  ÉS képzeljétek egy csikarás nélkül megúsztuk mindketten, ott abban a pillanatban úgy fellélegeztem, hogy ma már semmi sem ronthatja el a kedvem és ha már jókedv meg is jutalmaztam magam egy pizzával, most sül így régi képet kaptok:

pizza alaptészta:

1kg liszt, 1 csapott ek tengeri só, 2*7g-os szárazélesztő, 1ek barnacukor (én simát tettem bele) 4 ek extraszűz olivaolaj, 650ml langyos víz ezt simán be kell dagasztani. Majd lefedve megkeleszteni, és kinyújtva tepsire rakni.

leggyorsabb paradicsomszósz:

olivaolaj, 4 gerezd meghámozott fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 3*400g konzerv lucullus paradicsom, tengerisó, frissen őrölt bors

Forrósítsd fel a serpenyőt és önts bele 4 jókora löket olivát, tedd bele az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomlevelet, tedd bele a paradicsomot ( én felkockázottat szoktam venni) sózd borsozd és forrald fel, majd szürd le, öntsd vissza a serpenyőbe, alacsony lángon forrald 5 percig, akkor kész ha pizzára kenhető álagú.

 

sonka, téliszalámi, virsli, kukorica, újhagyma, paradicsom petrezselyemzöld a feltét (tehetsz rá bármit amit szeretnél), majd szórd meg sok sok sajttal, a sajtot pedig pizza fűszerkeverékkel. Mehet is a sütőbe kb 180 fokra (azért kb, mert lekopott a hőfokjelzés a sütőkapcsolómról 😀 )

Jó étvágyat kívánok hozzá! Legyen szép estétek!

Ancika

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »