Mert ugye én nem szeretem a sütőtököt, vagy mégis?
Ma sokadszor lesz vendég ez a fogás a konyhánkban. Itt az elején be kell vallanom, hogy sosem szerettem a sütőtököt. Ez a recept csak azért készült el, mert a 6:3 magazin októberi számához sütőtökös recepteket kértek, de isteni lett 🙂 Ezzel a fűszerrel annyira finom a tök, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Ráadásul, mint megszokhattátok nálam nem is túl bonyolult a recept, viszont nem győztem begyűjteni a bókokat, hogy milyen csodát alkottam 😀 Na de nem húzom tovább az időt jöjjön a recept:
zöldségek:
½ kanadai sütőtök
3 fej hagyma
4-5 répa
2 petrezselyem gyökér
A tökből cikkeket vágunk, a hagymát negyedeljük, a sárgarépát és a petrezselymet felcsíkozzuk. Fűszerkeverék a zöldségekhez: 1 teáskanál csili, 1 kávéskanál zúzott koriander mag, ½ kávéskanál fahéj, tengeri só, frissen őrölt bors. A zöldségeket befújjuk vagy bekenjük olíva olajjal megszórjuk a fűszerkeverékkel és 180 fokon megsütjük. A tarját (4-5szelet) olajozzuk, mindkét felét megszórjuk a fűszerekkel (rozmaring, fokhagyma granulátum , só, bors, kakukkfű) és lassú tűzön grillserpenyőben megsütjük. A sült zöldségekkel és főtt rizzsel tálaljuk.