Borzaska avagy tócsni tejföllel és sajttal
4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
2 db tojás
6 evőkanál finomliszt
1 tk só
2 kávéskanál bors (őrölt)
2 ek napraforgó olaj
tejföl, sajt a tetejére
A nyers krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Aa liszt kivételével az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival.
A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Megkenjük tejföllel,megszórjuk sajttal és frissen fogyasszuk.