Borzaska avagy tócsni tejföllel és sajttal

4 db burgonya

1 csokor petrezselyem

1 közepes fej vöröshagyma

2 db tojás

6 evőkanál finomliszt

1 tk só

2 kávéskanál bors (őrölt)

2 ek napraforgó olaj

tejföl, sajt a tetejére
 
A nyers krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.

A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk.

Aa liszt kivételével az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival.

A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Megkenjük tejföllel,megszórjuk sajttal és frissen fogyasszuk.
Címkék: ,
Tovább a blogra »