Tradicionális Ír szódás kenyér / Traditional Irish Soda Bread

Kezdjünk most a képpel:

Nézzétek hát nem csodaszép? Ráadásul isteni finom is és van még egy előnye, nagyon gyorsan kész van 🙂

Az egész úgy indult, hogy borsót szedtünk és Zizi kitalálta, hogy neki főzzek borsófőzeléket. Szépen elmentünk a boltba, bevásároltunk, majd a kasszánál jutott eszembe, hogy nem vettünk kenyeret :/

Nahát én már onnan nem rohangálok, nem tartom fel a sort, így hatalmas önbizalommal közöltem, hogy akkor majd sütök én kenyeret, mi az nekem 😀 Előtte láttam egy filmet Írországról ahol is egy régi családi pékséget mutattak be és ott arról beszélt a bácsi, hogy a tradicionális szódás kenyér a legkelendőbb náluk…így ha az írek szeretik, rossz biztos nem lehet hát próbáljuk ki….

Hozzávalók:

4 bögre liszt (nekem olcsó tescos műanyag mérőedényem van hozzá, de valahol olvastam, hogy egy kimosott joghurtos pohár is megteszi)

2 teáskanál szódabikarbóna

1 tk só

0,5 l író

Ingredients

4 cups flour

2 teaspoons baking soda

1 teaspoon salt

1 3/4 cups buttermilk

 
 

A férjecském szerint olyan, mint a régi kenyerek, még mielőtt elkezdték felfújni őket, nagyon finom és laktatós…van mibe harapni 🙂

 

Sok sikert hozzá, jó sütkérezést! puszil:

 

Ancika

 
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »