Folyik a több zöldséget/gyümölcsöt eszek projekt, ennek egyik állomása, hogy kipróbálunk különböző csirkemelles tálakat. Ma a hawaiira esett a sor. Isteni finom, és nem nagy valami elkészíteni. ha nincs grill sütőd, csinálhatod sima palacsintasütőben is 🙂
Én most megvettem egy nagy csomag csirkemellet, azt osztottam szét egyszeri adagokra és felszeletelve, ízesítve fagyasztottam. Ehhez a tálhoz, sóztam, borsoztam, megszórtam kakukkfűvel és nyakon öntöttem teriyaki szósszal(Aldiban vettem), de te bárhogy ízesítheted.
Először a rizst készítettem el, mert annak állnia kell kicsit.
2 bögre vizet
1 kókusztej konzervet
2 tk barnacukort
1tk sót
Összekevertem, majd felforraltam. Hozzáöntöttem
2 bögre kerek szemű rizst
Felfőztem, majd lassú tűzön lefedve addig főztem, amíg elfőtte a levét. Levettem a gázról és félretettem fedő alatt pihenni.
Felforrósítottam a grillt. Megpucoltam és felszeletelteltem
1 fej hagymát
1 fej lila hagymát
1 piros paprikát
1 sárga paprikát
1 cukkinit
1 ananászt
Meggrilleztem őket, majd a csirkemelle szeleteket is.
Fogtam egy tányért, az aljára rizst szedtem, majd a rizsre szedtem az ananászt, a paprikát, a hagymát, a cukkinit és a csirkemellet, majd még melegében eltüntettünk mindent a tányérról. Ha ti szeretitek, pirított kókuszpelyhekkel megszórhatjátok.
Jó étvágyat hozzá!