Ma egy szinte semmi sincs itthon, de enni kellene valami édeset…. típusú receptet hoztam ma nektek. Feltúrtam a kamrám és ezeket találtam, így keksz lett, méghozzá nem is akármilyen, hanem szép őszi. Már sokszor kifejtettem, hogy nekem az ősz az alma és fahéj, így ez ebből a receptből sem hiányozhat, de itt azzal a csavarral, hogy mivel a friss almáink elfogytak a gyerekek alma chipsét nyúltam le 😀 (nem mondjátok el nekik, mert káosz lesz és anarchia)
300g liszt, 200g vaj, 100g porcukor, 2 marék alma, 2 nagy csipet fahéj
300g flour, 200g butter, 100g caster sugar, 2 handfuls of apples, 2 large pinch of cinnamon
Vagy reszeld le és nyomkodd ki az almád, vagy áztasd forró vízbe a szirmokat és ha megpuhult vágd apróra.
Grate the apple and start tapping out, or soak in hot water when the chips become soft, cut into small pieces.
Önts bele mindent egy tálba!
Pour everything into a bowl!
Morzsold össze!
Crumble up!
Gyúrd simára és tedd lisztezett deszkára!
Knead until smooth and put it on a floured board!
Nyújtsd fél cm vastagságúra!
Stretch to a half cm thickness!
Ilyen formákat használtam.
I have used this forms.
Kiszaggattam és sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam.
I cut and put in to a baking tray lined with baking paper.
180 fokon készre sütöttem.
I baked at 180 ° C.
Remélem nektek is legalább annyira tetszeni fog mint nekem! Puszil:
Ancika