Forrócsoki, avagy mire használd el a csokimikulásokat

Lassan itt a mikulás ezzel a szétdobált mikuláscsokik ideje is. Nálunk az valahogy sosem fogy el, max egy harapás után a lakás különböző pontjain találom meg és mivel nem szeretek élelmiszert kidobni így egyéb felhasználási módot kerestem neki . Nálunk mindenki szereti a forrócsokit, így mi másra is eshetett volna a választás, mint arra 🙂

Ami kell hozzá: 2 csokimikulás összetörve (ha nincs fél tábla étcsoki), 2ek cukrozatlan kakaópor, 1 vaníliás cukor, 0,7l tej, 2 dl tejszín (ez kimaradhat)1 kanál keményítő, cukor vagy méz ízlés szerint,  tejszínhab a tetejére

A tejet felmelegítem, beleteszem az összetört mikulásokat, a kakaóport a cukrot, addig keverem amíg teljesen el nem olvad a csoki, majd a poharakba öntöm, tejszínhabot teszek rá és a gyerekeim kedvéért pillecukorral, olvasztott csokival vagy csokisziruppal   díszítem.

 google:

hot chocolate from the rest of chocolate (Santa Claus, eggs, etc.).

I need to add 2 crushed chocolate Santa Claus2 tablespoon cocoa powder1 teaspoon vanilla sugar0.7 liter milk, 0,2 l cream(optional) 1 tablespoon of starchsugar to taste, the whipped cream on top

The milk is heated and put into the shattered with Santacocoa powder sugar Stir until the chocolate is completely meltedthen I pour pillecukorra in the glassesI do it for the sake of the kids whipped cream and melted chocolate or chocolate syrup decorate.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »