Pizza péntek Home made pizzával

Ismeritek azokat a napokat amikor rohantok egyik helyről a másikra, nyűgösek, fáradtak vagytok és semmi sem jön össze?

Ez egy tipikus olyan nap, bár mondhatnám azt is, hogy olyan hét. A harmadik nadrág sem jó reggel, három gyerek ordít egyszerre, hogy az ő dolga a legfontosabb,  rohanva érjük el a buszt, hosszú nap a melóban, az autóban bosszankodás a híreken, mert kérem itt azért helyzet van , jön a választás azért az nem semmi, és egyébként is, ma esik ez eső, szomorú az idő, és olyan nyomott az egész világ, és ma semmi se úgy ment mint ahogy kellett volna …

És ebben a pillanatban a piros lámpánál érzed ahogy beléd jön a mögötted jövő autó…..

Úgy szálltam ki, hogy kész itt a 4 sávos közepén térdre rogyok és sírógörcsöt kapok, mert ilyen már tényleg nincs…

És ekkor kiszáll a másik autós és közli, hogy nyugiiii nem lett semmi baja az autódnak, majd behunyt szemmel kérdezi, hogy az enyém?  ÉS képzeljétek egy csikarás nélkül megúsztuk mindketten, ott abban a pillanatban úgy fellélegeztem, hogy ma már semmi sem ronthatja el a kedvem és ha már jókedv meg is jutalmazom magam egy pizzával, elvégre nálunk minden péntek Pizza Péntek, de hogy ne maradjatok ki, hoztam a kedvenc pizza receptemet:

Pizza alaptészta:

1kg liszt, 1 csapott ek tengeri só, 2*7g-os szárazélesztő, 1ek barnacukor (én simát tettem bele) 4 ek extraszűz olivaolaj, 650ml langyos víz ezt simán be kell dagasztani. Majd lefedve megkeleszteni, és kinyújtva tepsire rakni.

Paradicsomszósz:

olívaolaj, 4 gerezd meghámozott fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 3*400g konzerv  paradicsom, tengeri só, frissen őrölt bors

Forrósítsd fel a serpenyőt és önts bele 4 jókora löket olívát, tedd bele az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomlevelet, tedd bele a paradicsomot ( én felkockázottat szoktam venni) sózd borsozd és forrald fel, majd szűrd le, öntsd vissza a serpenyőbe, alacsony lángon forrald 5 percig, akkor kész ha pizzára kenhető állagú.

Használj feltétként: sonkát, téliszalámit, virslit, kukoricát, újhagymát, paradicsomot petrezselyemzöldet vagy tehetsz rá bármit amit te szeretsz egy pizzán, majd szórd meg sok sok sajttal, a sajtot pedig pizza fűszerkeverékkel. Mehet is a sütőbe kb 180 fokra (azért kb, mert lekopott a hőfokjelzés a sütőkapcsolómról 😀 )

Ha aranybarnára pirult,vedd ki, hagyd kicsit hűlni és már ehetitek is 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá! Legyen szép estétek!

Ancika

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »