Home made életünk

Házi keksz mindössze 3 összetevőből

Tudom ennél jobb címet is össze lehet hozni, de nagy előnye ennek a keksznek, hogy szinte mindig van otthon vaj, liszt és porcukor így bármikor elkészíthető és nem utolsó sorban finom is.

Tudnotok kell, hogy függő vagyok, na nem drog vagy alkohol, az én függőségem a sütisdolgokhoz kötődnek 🙂 Így eshetett meg, hogy az Aldiban sétálva beleszerelmesedtem ezekbe a pecsétekbe:

KW38_cs_nagy_24

Most mondjátok meg, nem cukik???? Dehogynem, így gyorsan be is tettük a csajokkal a bevásárló kocsiba. 

 

Pecsétekkel felszerelkezve már bújtuk is a netet, hogy az itthon levő dolgokból hogyan lehetne kekszet csinálni, és az első ami szembejött ez a 3 összetevős recept volt egy angol oldalon. 

12039664_1109688882375431_7368677580245068021_n

Tőlem megszokottan ismét nem túl bonyolult a recept: 1 rész porcukor, 2 rész vaj, 3 rész liszt ez nálam 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj és 30 dkg liszt volt és szép adag kekszünk lett belőle, még a nagyiéknak is jutott kóstolóba. A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáltam és belemorzsoltam a vajat. Addig morzsolgattam amíg összeállt, majd lisztezett deszkánk kb fél cmesre nyújtottam és kiszaggattam. 180 fokon előmelegített sütőben világosbarnára sütöttem. Finom “omlósz” lett. 

 

Remélem tetszett a recept, ha igen ne fogd magad vissza megosztás ügyben 😉 Legyen mosolygós szép estétek!!!

Ancika

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nem tudom hogy van a szabály, én úgy szoktam, hogy addig gyúrom/melegítem a kezemmel amíg össze nem áll és utána hagyom pihenni kicsit a tésztát és lisztezett deszkán kinyújtom. Kiszúróval vágom ki és utána pecsételem. Nagyon sajnálom a késői választ, de csak most láttam a kérdést. Remélem még hasznos lesz 🙂

    Ancika

  2. Gabriella Linkes says:

    Nekem a linzertészta a mumus.
    Mesélje el nekem valaki, hogy hogyan lehet úgy összedolgozni, hogy ne repedjen szanaszét, valamint az újragyúrás után hogy tudjátok újra kinyújtani???
    Ízre isteni, de ritka randa lett nekem.

    A pecséttel vágod ki a kinyújtott tésztából vagy külön szaggatóval?

    Köszönöm válaszod
    Gabi

  3. Nekem a gyerekek pecsételtek és nem finomkodtak, amikor rányomták, lehet az a titka. Nekem a hajam égnek állt, hogy el fog szakadni, bele fog ragadni, de működött 🙂

  4. Edit Ambrus says:

    Én is vettem, de segítséget várok, mire megsült az én kekszem nem látszott a minta. Ti hogy csináljátok?

  5. Andika Fodor says:

    Megkérdezhetem, hogy ezeket a szuper pecséteket hol lehet beszerezni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!