Home made életünk

Vásári forgatag és az elmaradhatatlan lángos /recepttel/

Ma különleges nap van, mint minden hónap első csütörtökén ma is vásár van Ónodban. Na de ez még nem is lenne különleges, de kérem én szünet van és a papa megígérte hogy elviszi az unokákat vásározni. Nem is tudom van e nagyobb buli kisgyerekként mint elveszni a vásári forgatagban.  Én emlékszek ilyenkor már előző este nem aludtam, annyira vártam és olyan jó volt szaladgálni a lábak között, hallgatni ahogy kiabáltak, ahogy alkudoztak, nézni a bébi állatokat.

 

onod599

IMG_20131005_170213 orias_kigyokIMG_6388

Az a nyalóka….hmmmm annál finomabb nem is létezett a világon, talán csak egy valami a sajtos-tejfölös lángos. És most anyaként olyan jó átélni, hogy a gyerekeim is hasonlóan elvarázsolva térnek haza:

-Olyan cukiiiik voltak a kiskacsák, ééééééés kééééépzeld láttunk egy hatalmas nagy malacot is, majdnem akkora nagy volt mint én :O és a mama vett nekünk szandált vásárfiának nézd:

11138686_1059326130745040_5697366217581327444_n

Ééééés Bence kapott GUMICUKOR KÍGYÓT :O Én meg olyan finom virágos nyalókát, de tudod mi volt a legjobbbb????? /és itt felhúzza a szemöldökét és jelentőségteljesen rám néz/

A LÁNGOS! /és ezt olyan áhítattal ejti ki, mintha egy földöntúli csodáról beszélne/ Ketten megettünk egy olyan nagyot/itt mutatja a kezeit széttárva/… elfelezte nekünk a néni 🙂  

Én kis naiv kérdezem, hogy hoztatok nekem is? Válasz: háááááááát megettük mindet, de te tudsz sütni magadnak, mert ügyes vagy 😀

Ilyenkor úúúúgy megzabálnám őket és végül is igazuk van, hisz van isteni lángos receptem, amit gyorsan meg is osztok veletek:1507894_379915145486535_503487294_n

Hozzávalók:

75 dkg liszt
2 kefír
5dk élesztő (vagy egy instant élesztő) 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
2 tojás
1/2 evőkanál só

A hozzávalókat egy tálba önjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk. Langyos helyen (de nem a meleg tűzhely szélén) duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tenyérnyi darabokat szakítva ki belőle, kissé kihúzogatjuk, és 180 fokra forrósított/a recept szerint, én sose mértem le/ olajban 2-3 perc alatt szép barnáspirosra sütjük. A lángosokat tálcára állítjuk, hogy a felesleges olaj lecsuroghasson róluk. Zúzott fokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön meg is ehetjük 🙂

További szép napot nektek!

Ancika

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ancika says:

    Én kipróbálnám, szerintem nem rontja el 🙂

  2. Zsuzsa Hasel says:

    Ancika, ez nagyon Jol nez ki! En csak nyelek ahogy nezem, de ha nincs kefir, akkor gorog yoghurttot is hasznalhatok hozza?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!