Remélem volt akinek feltűnt, hogy eltűntem kicsit 🙂 Fesztiválozni voltunk, méghozzá Debrecenben a Campuson. Én a Hegyalján szocializálódtam, így feltűnt ugyan, hogy nem ugyanaz a légkör, picit visszafogottabb, viszont a koncertek kárpótoltak eme apró hibájáért 🙂
Nagyon jó volt ez a pici pihenő, de most már vissza kell állni a régi kerékvágásba, így most hoztam is nektek egy receptet 🙂 Múlthéten olyan gyönyörű áfonyát kaptam a nyíregyházi piacon, hogy rögtön be is táraztam egy nagy dobozzal, és mivel ma egy kis nasira vágytam elkészítettem egy régi jól bevált receptet:
Hozzávalók
3 nagy croissant, felvágva
1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
1 csomag (8 oz.) Krémsajt
2/3 csésze cukor
2 tojás
1 teáskanál vanília
1 csésze tej
utasítás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Helyezze croissant darabokat egy tepsibe. Meghintjük áfonyával.
Felverjük habverővel a krémsajtot, majd hozzá adjuk a cukrot, a tojást és a vaníliát.Fokozatosan adjunk hozzá tejet. Öntsük egyenletesen a croissant darabokra. Hagyjuk állni 20 percig.
Süssük 180 C ° 35-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.Takarja le fóliával az utolsó 10 percben, ha túlságosan megpirult.
Tálaljuk melegen porcukorral meghintve. Vagy öntsük le vanília sodóval.
Be kell, hogy valljam, én a vanília sodósra esküszök de ti bátran próbáljátok ki mindkét változatát 🙂
Remélem kedveteket lelitek majd a receptben, legyen szép estétek!!
Ancika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: