Home made életünk

Campus fesztivál és áfonyás croissant felfújt :)

Remélem volt akinek feltűnt, hogy eltűntem kicsit 🙂 Fesztiválozni voltunk, méghozzá Debrecenben a Campuson. Én a Hegyalján szocializálódtam, így feltűnt ugyan, hogy nem ugyanaz a légkör, picit visszafogottabb, viszont a koncertek kárpótoltak eme apró hibájáért 🙂11751424_1073334306010889_7583441558456103528_n (3)

Nagyon jó volt ez a pici pihenő, de most már vissza kell állni a régi kerékvágásba, így most hoztam is nektek egy receptet 🙂 Múlthéten olyan gyönyörű áfonyát kaptam a nyíregyházi piacon, hogy rögtön be is táraztam egy nagy dobozzal, és mivel ma egy kis nasira vágytam elkészítettem egy régi jól bevált receptet:

105_0213

Hozzávalók

     3 nagy croissant, felvágva
     1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
     1 csomag (8 oz.) Krémsajt
     2/3 csésze cukor
     2 tojás
     1 teáskanál vanília
     1 csésze tej

utasítás

     Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
     Helyezze croissant darabokat egy tepsibe. Meghintjük áfonyával.
     Felverjük habverővel a  krémsajtot, majd hozzá adjuk a cukrot, a tojást és  a vaníliát.Fokozatosan adjunk hozzá tejet. Öntsük egyenletesen a croissant darabokra. Hagyjuk állni 20 percig.
     Süssük 180 C °  35-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.Takarja le fóliával az utolsó 10 percben, ha túlságosan megpirult.
     Tálaljuk melegen porcukorral meghintve. Vagy öntsük le vanília sodóval.

Be kell, hogy valljam, én a vanília sodósra esküszök de ti bátran próbáljátok ki mindkét változatát 🙂

Remélem kedveteket lelitek majd a receptben, legyen szép estétek!! 

Ancika

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!