Home made életünk

Borzaska avagy tócsni tejföllel és sajttal

1425703_351962231615160_1801638738_n4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
2 db tojás
6 evőkanál finomliszt
1 tk só
2 kávéskanál bors (őrölt)
2 ek napraforgó olaj

tejföl, sajt a tetejére
 
A nyers krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Aa liszt kivételével az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival.
A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Megkenjük tejföllel,megszórjuk sajttal és frissen fogyasszuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!