Megjelent a boltok polcain a sütőtök és amúgy is olyan hideg és nedves az idő, hogy szükség van valamire, ami belülről jól átmelegít minket 🙂 Itt az elején be kell vallanom, hogy sosem szerettem a sütőtököt. Ez a recept csak azért készült el, mert a 6:3 magazin októberi számához sütőtökös recepteket kért az akkori főszerkeszőm, de isteni lett 🙂 Ezzel a fűszerrel annyira finom a tök, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Ráadásul, mint megszokhattátok nálam nem is túl bonyolult a recept, viszont nem győztem begyűjteni a bókokat, hogy milyen csodát alkottam 😀 Na de nem húzom tovább az időt jöjjön a recept:
zöldségek:
½ kanadai sütőtök
3 fej hagyma
4-5 répa
2 petrezselyem gyökér
A tökből cikkeket vágunk, a hagymát negyedeljük, a sárgarépát és a petrezselymet felcsíkozzuk. Fűszerkeverék a zöldségekhez: 1 teáskanál csili, 1 kávéskanál zúzott koriander mag, ½ kávéskanál fahéj, tengeri só, frissen őrölt bors, ezeket egy mozsárban jól elkeverjük (lehet bögrében a nyújtófa nyelével is, csak óvatosan). A zöldségeket befújjuk vagy beforgatjuk olíva olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel és 180 fokon először alufólia alatt, majd anélkül készre sütjük. A tarját olajozzuk, mindkét felét megszórjuk a fűszerekkel (rozmaring, fokhagyma, só, bors, kakukkfű) és lassú tűzön grillserpenyőben megsütjük. A sült zöldségekkel és főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: