Folytatva a régi posztok átmentését, most egy nagy kedvencet hozok 🙂 Ez a recept a nagyi kincsestárából van és nálunk verhetetlen, pedig sokat próbáltunk már.
Az alma fahéjjal nálam tipikus ősz, (néha csalósan lakásillatosítónak is feldobok egy kis almahéjat, fahéjjal, vízzel egy kis lábaskában összerottyanni) olyan kis kuckós lesz tőle az egész ház, ami ebben a hirtelen jött hidegben valljuk be, hogy ránk is fér. Ráadásul nem csak a sütiillatot élvezhetjük, hanem még a sütit is majszolhatjuk egy csésze tea társaságában…egy jó könyv, egy meleg pléd és már kész is az én kis mennyországom 🙂
hozzávalók:
500g liszt
200g zsír
2 tojás sárgája
200g porcukor
1dl tej
1 cs sütőpor
töltelék:
1-1,5 kg reszelt alma
cukor (ízlés szerint)
fahéj
Az almát kinyomkodjuk, a cukorral, fahéjjal össze keverjük( össze is főzhetjük, vagy eltett almából is csinálhatjuk).
A tepsit lisztezzük. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd ketté vesszük. az egyik felét kinyújtjuk és a tepsi aljába tesszük. Ráhalmozzuk az almát majd a tészta másik feléből rácsokat teszünk rá. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és 180Cfokon aranybarnára sütjük.
Ingredients:
500g flour
200g fat
2 egg yolks
200g caster sugar
1 dl milk
1 bag of baking powder
filler:
1-1.5 kg grated apple
sugar (to taste)
cinnamon
The squeezed apples, sugar, cinnamon mix (cook it up too, or canned apples can also do).
The baking flour. The dough ingredients are mixed and then divided into account. roll out one half and put the bottom of the pan. Ráhalmozzuk the apples and the other half of dough doing it grids. Brush the tops with egg white and bake until golden 180Cfokon.
(google translator)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: