Tegnap azon tanakodtunk a kedvessel, hogy mi az amit már ezer éve nem ettünk, amikor jött az ötlet, hogy csináljunk mama féle gombás hús, nem is emlékszem mikor ettünk utoljára. Én is szoktam csinálni sütőben sörös gombás tarját, de ennek teljesen más az íze és nekem a gyerekkoromat hozta vissza. A szokásos változtatás, hogy a gyomrom miatt olíva olajat használtam zsír helyett, de ti maradjatok nyugodtan az eredeti receptnél.
1 tálca szűzpecsenye vagy karaj
2 hagyma
1 tálca gomba (lehet üveges is)
olíva olaj (lehet zsír vagy sima olaj is)
só, bors, paprika
A szűzpecsenyét szeleteljétek fel, nyomkodjátok meg, sózzátok, borsozzátok.
Az egyik oldalát szórjátok meg liszttel.
Zsiradékon pirítsátok meg.
Ha ez megvan, szedjétek ki egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékon pirítsátok meg a felszeletelt hagymát.
Ha zsemle színű mehet rá a pirospaprika és
a felszeletelt gomba.
Amikor a gomba megpárolódott
mehet bele vissza a hús.
Önts alá pici vizet és forrald össze.
Ha szükséges sózd, borsozd.
Rizzsel tálald.
Igaz nem is volt túl bonyolult, jó étvágyat hozzá! Puszil:
Ancika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: