Az úgy volt…
Hogy fánkot akartam enni, de vasárnap délután volt, és mint tudjuk a mi kis falunkban vasárnap délután kérem szépen nincsen “BÓT”. Törtem a fejem, hogy mit lehet ilyenkor csinálni, merthogy liszten kívül kevés hozzávaló akad itthon, és ha fánkot kell enni, nincs itt mese, meg kell csinálni.
Ekkor jött az ötlet, hogy kezdjek el az alapján keresni receptet ami itthon van és láss csodát meg is volt minden hogy elkészítsem a fánkból a lyukat.
Igaz, most arra gondolsz, hogy nem vagyok teljesen tiszta, de képzeld el, ez egy létező édesség, amit hempergethetsz fahéjas cukorba, megtölthetsz lekvárral, vagy nutellával, esetleg leönthetsz olvasztott csokival, vagy cukormázzal.
Akkor ha már ennyit járattam feleslegesen a szám, jöjjön a recept:
2 bögre liszt
1/2 teáskanál só
1 bögre tej
2 evőkanál cukor
1/2 teavaj megolvasztva
1 tojás
1 csomag sütőpor
Önts mindent egy tálba
Keverd össze
Fagyis kanállal kanalazd az olajba
Annyi olajban süsd, hogy át tudjon fordulni
Fogyaszd el egészséggel 🙂
Igaz milyen egyszerű volt? Nekem nagyon bejött, bár nem az az igazi fánk tészta. Próbáld ki te is!
Ha tetszett a poszt kérlek támogasd a munkámat egy megosztással, hogy további szuper receptekkel tudjalak megörvendeztetni. Köszönöm! Puszil:
Ancika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: