A éven nálunk vegetáriánus pásztorpite készült a lencséből, és nagyon finom lett, a kisfiam 5ször szedett, a végén már rászóltam, hogy beteg lesz, ha így folytatja 🙂 Próbáljátok ki egyszer ti is!
Hozzávalók:
- 1 nagy répa apró kockára vágva
- 1 kis zacskó borsó
- 1 nagy doboz lencse lecsöpögtetve
- 1 hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 leveskocka
- 0,5 l víz
- 1 nagy sűrített paradicsom
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet rozmaring
- bors én frissen őröltet használtam
- ha szükséges só
A hagymát, répát, fokhagymát, borsót fűszerezzük, olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a lencsét, rámorzsoljuk a leveskockát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- burgonya kockára vágva, megfőzve, lecsepegtetve
- só, bors
- vaj
- tej, vagy szójatej (annyi, hogy az összeturmixolás után a pürénk kenhető legyen)
Ha kész a pürénk, a besűrűsödött alapra kanalazzuk és elsimítjuk.
Sütőben megpirítjuk és próbáljuk nem forrón megenni 🙂
Én a családom kedvéért belekarikáztam a maradék virslit is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: