Home made életünk

Házi ketchup

  • 2,5kg paradicsom
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 2 szem szegfűbors
  • 1 szegfűszeg,
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 6-7dkg cukor
  • só  (ízlés szerint)
  • ecet (ízlés szerint, én 2fajta ecetet használtam hozzá 1tk almaecetet, 1tk balzsamecetet.)
  • 2-3db főtt répa passzírozva,
  • 1-2 db főtt paprika passzírozva.


A paradicsomot daráld le, mint a paradicsomlének,majd fűszerezed ízlés szerint. Általában nem szemes,hanem őrölt fűszereket használok használok, de ha nem áll rendelkezésedre,akkor teatojásba rakd őket, hogy ne legyen darabos.
Répát,paprikát külön meg kell főzni, majd le kell turmixolni, ha ez megvan add hozzá a hagymákat azzal újra kell turmixolni, és keverhetjük is a paradicsomhoz. Végül mehet bele az ecet és sűrűre főzzük. Kifőzött üvegekbe szedtem és egy paplannal kibélelt ládában betakargatva hagytam kihűlni. címke rá és mehet a kamrába 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!