Home made életünk

Forrócsoki, avagy mire használd el a csokimikulásokat

Lassan itt a mikulás ezzel a szétdobált mikuláscsokik ideje is. Nálunk az valahogy sosem fogy el, max egy harapás után a lakás különböző pontjain találom meg és mivel nem szeretek élelmiszert kidobni így egyéb felhasználási módot kerestem neki . Nálunk mindenki szereti a forrócsokit, így mi másra is eshetett volna a választás, mint arra 🙂

Ami kell hozzá: 2 csokimikulás összetörve (ha nincs fél tábla étcsoki), 2ek cukrozatlan kakaópor, 1 vaníliás cukor, 0,7l tej, 2 dl tejszín (ez kimaradhat)1 kanál keményítő, cukor vagy méz ízlés szerint,  tejszínhab a tetejére

A tejet felmelegítem, beleteszem az összetört mikulásokat, a kakaóport a cukrot, addig keverem amíg teljesen el nem olvad a csoki, majd a poharakba öntöm, tejszínhabot teszek rá és a gyerekeim kedvéért pillecukorral, olvasztott csokival vagy csokisziruppal   díszítem.

 google:

hot chocolate from the rest of chocolate (Santa Claus, eggs, etc.).
I need to add 2 crushed chocolate Santa Claus2 tablespoon cocoa powder1 teaspoon vanilla sugar0.7 liter milk, 0,2 l cream(optional) 1 tablespoon of starchsugar to taste, the whipped cream on top

The milk is heated and put into the shattered with Santacocoa powder sugar Stir until the chocolate is completely meltedthen I pour pillecukorra in the glassesI do it for the sake of the kids whipped cream and melted chocolate or chocolate syrup decorate.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anna says:

    Szuper ötlet… a gyerek legalább 12-őt bezsebelt (rokonok, céges karácsony, bölcsöde, út-útfél) 20 hónapos és nem eszik csokit…. Csak néztünk egymásra a férjemmel hogy mit fogunk kezdeni ennyi mikulással, de az ötletednek hála úgy látom nem fognak sokáig lapulni a nasis fiókban 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!