Sziasztok. Nem tudom ki mekkora, de aki körülbelül egyidős velem az emlékszik biztosan gyerekkorunk egyik nagyon kedves Disney meséjére a Susi és Tekergőre. Az én kedvenc jelenetem az volt amikor az olasz étteremben esznek 🙂 Az annyira romantikus, mindig is szerettem volna egyszer megkóstolni. Igaz eredeti receptem nincsen, de mi megcsináltuk ma a kicsi fiammal úgy ahogy a mi képzeletünkben van.
Húsgombóc
- 1 doboz darált hús
- 1 hagyma kockára vágva
- 1 marék zsemlemorzsa
- 2 gerezd elreszelt foghagyma
- 1 tojás
- 1 marék reszelt parmezán (én az Aldiban veszem, a fagyasztóban tárolom és mindig csak annyit veszek ki amira szükségem van )
- 3 kanál ketchup
- 1 tk só
- pici bors
- 1 ek petrezselyem zöld
Ezeket jól összekeverjük, majd pici(teáskanálnyi) gombócokat formázunk belőlük, majd olajon megsütjük.
Paradicsom szósz
- 1 doboz darabolt paradicsom (Aldis)
- 1 doboz paradicsomlé (Aldis)
- 3 ek ketchup
- 1 lila hagyma
- 1 vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek cukor
- só, bors, bazsalikom
A hagymákat felvágjuk a gombóc sütésből visszamaradt olajon(olívát használok) megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a paradicsomokat, a cukrot, a balzsamecetet és a bazsalikomot. Ha besűrűsödik kész is a spagetti szószunk. Beletesszük a gombócokat, még 5 percet összeforraljuk. Főtt tésztával, sajttal megszórva tálaljuk (én csak teljes kiörlésűt ehetek). Jó étvágyat kívánunk hozzá! Szerintünk nagyon finom lett, ha elkészítitek írjátok meg hogy ízlett, küldjetek képet.
Puszi!
Ancika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: