Sziasztok! Anett vagyok 34 éves és pinterest függő. Tegye fel a kezét az aki ugyanígy érzi. Ha tortához kell ötlet, biztos hogy találok fent, nem csak képeket, de leírást is hozzá. Szétszórt vagy? Nézd meg a rendezős tippeket. Nem tudod mit főznél ma? Óóóóóó kedveském egy egész étel és ital válogatás vár rád 🙂 És még szűkítheted is mindenféle kulcsszó beírásával. Nem tudom hány száz képem van már elmentve megcsinálandó, megfőzendő és egyébb kategóriában.
De már megint elkalandoztam. Tudjátok én voltam az a gyerek aki már iskolában sem tudott egyfelé koncentrálni és ez nem változott… ember legyen a talpán aki követni tudja a csapongó gondolatmenetem (néha én se :D)
Szóval, lövésem sem volt, hogy mit is kellene ma csinálni. Egy irányvonal volt, a kedves csirkét kért <3 Na mit tesz az ember lánya a mai világban? Előkapja a “megsütni” albumot….
Itt megszólal a kedves: Erről jut eszembe, mit mondott XY? Mifelénk a csirke az nejlonos, úgyhogy a múltkor nagy bajban voltam. Áztattam egy napig, de nem puhult a nejlon 😀 de ugye most nem zavartam meg a gondolatmeneted???” 😀
Szóval hol is tartottam? Ja igen, előkaptam az albumot és elkezdtem lapozgatni amikor megláttam Ezt: https://www.pinterest.com/pin/9710955423649583/
Szerelem első látásra, csorgott a nyálam és már nem is akartam mást enni, ehhez jött egy isteni parmezános cukkini és már össze is állt a menü.
Hozzávalók: (én az Aldiban veszem, így a náluk kapható mennyiséggel írom, legközelebb megnézem dkg-ban)
Csirke Cordon bleu tepsiben:
1 tálca csirkemell filé
1 tálca sonka
1/2 cs bacon
1 csomag reszelt sajt (ez olcsóbb és tökéletesen megfelel)
2,5 bögre tej
1 tyúkhúsleves kocka
1 tojás
só
vagy fűszeres zsemlemorzsa, vagy zöld fűszer keverékkel kevert zsemlemorzsa
1/2 bögre tejet elkeverünk egy tojással, egy csipet sóval és a felkockázott csirkemellre öntjük, jól elkeverjük, hogy minden darabka húsra jusson, majd a morzsára szedegetjük, megforgatjuk és egy kis olajjal megkent tepsibe rendezzük. Felcsíkozzuk a bacont, a sonkát, és a tetejére szórjuk. 2 bögre tej nagy részét odatesszük főni a leveskockával. Egy picit hagyunk a pohár alján, amit elkeverünk egy tk liszttel és a többihez keverjük ha már fő. Közben a sajtot rászórjuk a sonkás húsunkra, és ha összefőztük ráöntjük a “levesünk”. Ha van petrezselyem zöldünk megszórhatjuk vele a tetejét, szebben mutat majd. Először alufóliával lefedve sütjük 180 fokon, majd ha átsült akkor levesszük és megpirítjuk a sajtot a tetején. Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
A cukkinit csíkokra vágtam, befújtam olívaolajjal, megszórtam zöld fűszerrel elkevert parmezánnal és 180 fokon megsütöttem.
Isteni finom lett, a kedves imádta így biztos vagyok benne, hogy még sokszor el fog készülni nálunk 🙂 Remélem tetszett nektek a poszt, ha igen, hagyj hozzászólást, vagy likeolj minket a facebookon /Ancika konyhája/.
További kellemes estét, jó olvasgatást!
Ancika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: